Subsidies voor vertalingen? Alles wat u moet weten

Op 28 april 2022 berichtte VRT NWS dat de zusters trappistinnen uit Brecht de wereld veroveren met hun zelfgemaakte bierzeep. Het succes kwam er dankzij de vertaling van hun webshop naar het Frans, Engels en Duits. De vertalingen leverden hen niet enkel nieuwe klanten uit Wallonië, Frankrijk en Duitsland op, maar ook uit Spanje en zelfs Denemarken.

Hoewel Wilkens c.s. niet de vertaling maakte, vinden we het wel de moeite waard om dit succesverhaal te belichten. Het toont aan hoe een goede vertaling kan leiden tot een enorme groei. Hieronder lichten we toe hoe u zelf ook kan zorgen voor een voordelige vertaling van uw internationale website.

Met de steun van Flanders Investment & Trade

Voor de vertaling van hun webshop kregen de zusters steun van Flanders Investment & Trade (FIT). Dat platform richt zich op het stimuleren van de Vlaamse economie op internationaal vlak. Ze doen dit onder meer door subsidies aan te bieden voor commerciële vertalingen. Deze subsidies bedragen maximaal 3.000 euro op jaarbasis per onderneming.

Dit zijn de voorwaarden waaraan een bedrijf moet voldoen om de subsidies voor vertaalwerk te ontvangen:

  • Het bedrijf is een kmo met exploitatiezetel in het Vlaamse Gewest
  • De goederen of diensten creëren een duidelijke toegevoegde waarde in het Vlaamse Gewest
  • De onderneming is in orde met de sociale en fiscale wetgeving
  • De organisatie ontvangt geen andere financiële steun voor vertalingen
  • FIT moet vermeld worden op de vertaalde communicatie

Digitaal, internationaal en commercieel

Voor welke documenten kan de subsidie van FIT gebruikt worden? De kernwoorden zijn digitaal, internationaal en commercieel. Denk dan aan de aanmaak van een meertalige website of webshop, een bedrijfsfilm of berichten voor sociale media. Bij die laatste is het belangrijk dat de berichten opgesteld worden door externe specialisten.

Alle informatie en voorwaarden rond het aanvragen van de subsidie voor vertalingen vindt u terug via de website van Flanders Investment & Trade.

Wilt u net als de zusters trappistinnen de wereld veroveren met uw dienst of product? Wilkens c.s. bezorgt u met plezier een vrijblijvende offerte zodat u uw subsidiedossier kunt indienen. Neem contact op met onze account- en projectmanagers op 09 265 00 40 of via info@wilkens.be.

Deel dit bericht, kies je platform!