Technische vertaling

De elektrische tandenborstel die je deze ochtend gebruikte heeft een handleiding. De chip die de besturing regelt van die tandenborstel kwam toe bij de assemblage met een eigen handleiding. Toen die assemblagelijn werd uitgetekend, samengesteld en gebouwd is daar ook een handleiding voor geschreven.

Technische documentatie, en de juiste technische vertaling daarvan, is in onze maatschappij enorm belangrijk. Een handleiding moet daarom helder en duidelijk geschreven worden, en de juiste termen voor alle onderdelen moeten consistent gebruikt worden. Of het nu gaat over een handleiding of over een bouwbestek, een marketingbrochure van een nieuw type zonnepaneel of de algemene catalogus van een boorfabrikant met meer dan 2.000 types verschillende boren: om technische documentatie te vertalen, heb je mensen met de juiste kennis van zaken nodig.

Technisch vertaalbureau voor ingenieurs en eindgebruikers

Wilkens c.s. helpt haar technische klanten al jaren met al hun vertaalbehoeften. We zorgen bij elke opdracht opnieuw voor de beste resultaten door eerst en vooral in te zetten op een correcte inventarisatie van de behoefte van onze klant.

De researcher die de allernieuwste generatie chips met kwantumtechnologie ontwikkelt spreekt een andere taal dan de persoon die op zoek is naar wat dat ene knopje op hun dampkap nu juist doet, maar beiden krijgen ze technische documentatie in handen. We bekijken graag samen met onze klant wat ze juist willen vertellen, hoe ze dat willen doen en wie ze er uiteindelijk mee willen bereiken.

De beste technisch vertalers zijn onze garantie

Onze technische vertalers hebben altijd een uitgebreide ervaring in hun vakgebied. De ene is vertaler geworden na een succesvolle carrière als automecanicien, de andere kan alle 2.000 types van die voorgenoemde boren herkennen en benoemen.

Onze vertalers vertalen altijd naar hun moedertaal, op die manier zullen ze iedere keer het beste en meest natuurlijke resultaat bereiken. Na de vertaling zal een ervaren revisor de vertaling nog eens volledig controleren. Zo ligt het vast in de ISO 17100-standaard en daardoor ontvang je steeds heldere en consistente vertalingen van de hoogste kwaliteit.

Aanvullende diensten

Wilkens c.s. verzorgt niet enkel technische vertalingen, maar kan ook helpen met het schrijven van al je (technische) documentatie. Daarnaast kun je onze hulp inschakelen om je bestaande technische documentatie te optimaliseren.

Zijn je teksten opgesteld in InDesign, FrameMaker of MadCap Flare? Wilkens c.s. is bekend met deze software en kan met alle bestandsformaten overweg. Daarnaast kunnen we ook de finale opmaak van de vertalingen verzorgen, zodat jij van ons een volledig afgewerkte en drukklare tekst ontvangt. We kunnen dus veel meer dan alleen vertalen. Neem een kijkje bij onze aanvullende diensten om te zien wat we je nog meer kunnen bieden!

Cases technisch vertaalwerk: