Technisch vertaalbureau Wilkens c.s.

Een technische vertaling nodig? Niet elke vertaler kan technische teksten vertalen. Voor een technische vertaling is specifieke kennis nodig, die per vakgebied kan verschillen. Zo wordt in de metaalindustrie heel andere terminologie gehanteerd dan in de consumentenelektronica. Voor uw technische vertalingen selecteert technisch vertaalbureau Wilkens c.s. daarom altijd een vertaler met grondige kennis van uw vakgebied.

technisch vertaalbureau technische vertalingen wilkens cs gentDeskundige technisch vertalers

Een technische vertaler van vertaalbureau Wilkens c.s. heeft ervaring opgedaan in een technische omgeving of een technische opleiding gevolgd. Wij hebben bijvoorbeeld vertalers die eerder als ingenieur of elektrotechnicus hebben gewerkt. Dankzij deze achtergrond zijn onze vertalers vertrouwd met technische terminologie, wat een technische vertaling van hoge kwaliteit oplevert.

Technische vertaling: alle specialisaties, alle teksten

Van scheepsbouw tot ICT, van chemie tot bouw, technisch vertaalbureau Wilkens c.s. levert technische vertalingen voor alle vakgebieden. Een kleine greep uit de verschillende soorten teksten die wij voor u vertalen: veiligheidsvoorschriften, milieu-effectrapportages, bouwbestekken, productspecificaties, installatie-instructies, handleidingen en gebruiksaanwijzingen.

Computer-Aided Translation

Correctheid en consistentie zijn van groot belang bij de vertaling van uw technische teksten. Bij technische vertalingen maken wij daarom gebruik van geavanceerde software voor computer-aided translation (CAT). Deze tools bieden een aantal voordelen:

  • Consistentie: terugkerende termen worden overal op dezelfde manier vertaald.
  • Kostenbesparing: dankzij het gebruik van vertaalgeheugens hoeft een tekst maar één keer vertaald te worden als deze meerdere keren in de tekst voorkomt
  • U ontvangt de technische vertaling terug in hetzelfde bestandsformaat als de originele tekst (bijvoorbeeld: Word-document, PDF-bestand, AutoCAD).
  • Terminologie-database: wij leggen technische vertalingen van vaktermen vast, zodat deze vertalingen ook voor latere vertaalopdrachten kunnen worden gebruikt
  • Snelheid: met CAT-tools kunnen meerdere vertalers tegelijkertijd aan uw tekst werken, waardoor ook grote tekstvolumes snel vertaald kunnen worden.
Offerte aanvragen

Even kennismaken?

De voordelen van
vertaalbureau Wilkens

- Native speaker vertalers voor elke taal
- Een vaste contactpersoon
- Service op maat
- ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

Laten we kennismaken!