Vertaalspecialisaties

Financieel

Jaarverslagen en kwartaalrekeningen, rapporten voor stakeholders, analyses voor aandeelhouders van een fonds of verzekeringspolissen. De financiële wereld is gebouwd op cijfers, maar om de interpretatie van die cijfers correct over te brengen is een duidelijke en heldere taal nodig.

Juridisch

Of het nu gaat om de verkoopakte van je eerste stekje, een geboorteakte, arbeidscontract, of de statuten van de vereniging die je uit de grond gestampt hebt: juridische documenten zijn alomtegenwoordig. Wij helpen onze klanten met genoegen bij het vertalen van ongeacht welk type juridisch document.

Medisch

Verslagen van klinische studies, formulieren voor geïnformeerde toestemming, bijsluiters van medische producten: de medische wereld is een fascinerende maar uitermate gereguleerde sector. En maar goed ook, want als het om gezondheid gaat wil je niets minder dan het allerbeste.

Overheid

Beleidsnota’s, toespraken, perscommuniqués, aanbestedingen of officiële documenten vanuit de Europese Unie: communicatie met en tussen overheidsinstanties is vaak actueel en gevoelig, of gebonden aan specifieke regels. Wilkens c.s. voert iedere vertaling van overheidscommunicatie uit volgens het boekje!

Software

Afsluiten. Annuleren. Stoppen. Verlaten. Aan/Uit. Allemaal verschillende betekenissen, maar in verschillende contexten allemaal mogelijke vertalingen voor een knop die “Quit” zegt in het Engels. Het is belangrijk om te zorgen dat software even duidelijk is in elke taal die wordt aangeboden.

Technisch

Technische documentatie is in onze maatschappij enorm belangrijk. Of het nu gaat over een handleiding of over een bouwbestek of een marketingbrochure van een nieuw type zonnepaneel: om technische documentatie te vertalen, heb je mensen met de juiste kennis van zaken nodig.

Websites

Een website is een digitaal thuis voor organisaties, dus dit moet er fantastisch uit zien. Maar de taal van je website is minstens even belangrijk. Je wil ervoor zorgen dat mensen een goed gevoel krijgen bij je organisatie en zich ermee verbonden voelen. Dat doe je het beste in de moedertaal van de bezoeker!

Marketing

Marketingvertalingen vergen een zeker niveau van creativiteit en originaliteit. Het is belangrijk om de boodschap op een aantrekkelijke manier over te brengen en om de juiste snaar te raken bij de doelgroep. Wij helpen onze klanten graag om hun verhaal op de juiste manier de wereld in te sturen.