Technisch schrijven

Heeft jouw organisatie net een grote en complexe machine ontwikkeld? Dan heb je een procesbeschrijving nodig. Het koffieapparaat in je keuken? Daar zit een papieren handleiding bij. Je softwarepakket kwam met online helpteksten, bij je hooikoortsmedicijnen vind je een bijsluiter en ga je aan de gang met chemische schoonmaakmiddelen, dan kun je het beste even de veiligheidsvoorschriften lezen. En heb je net een nieuw product op de markt gebracht? Dan weet jij maar al te goed dat je daar goede technische documentatie bij nodig hebt, misschien zelfs wel in meerdere talen.

Wil je dat allemaal precies goed doen, dan heb je daar flink wat kennis en een hoop tijd voor nodig. Om jou dat werk uit handen te nemen bieden we je onze technisch schrijvers aan, die graag met jouw technische teksten aan de slag gaan.

Technische documentatie en optimalisatie

‘Technisch schrijven’ is een breed begrip en wordt voor verschillende zaken gebruikt. We nemen je daarom graag mee door ons aanbod, zodat je precies weet wat je van ons kan verwachten.

Product af? Dan is de volgende stap technische documentatie. Onze technisch schrijvers gaan voor je aan de slag! Ze maken tijdens het schrijven gebruik van ondersteunende software, waardoor de documentatie wordt opgedeeld in modules. Deze modules maken het onderhoud van je documentatie veel gemakkelijker: wanneer je wijzigingen doorvoert, kunnen alle bijbehorende teksten namelijk snel gevonden en aangepast worden. Deze opbouw is daarnaast ook heel voordelig, omdat het er ook voor zorgt dat de tekst snel en gemakkelijk vertaald kan worden.

Het is belangrijk dat documentatie gebruiksvriendelijk, duidelijk en begrijpelijk is voor de gebruikers van je product. Het schrijven van technische documentatie is daardoor geen gemakkelijke klus. Onze technisch schrijvers zorgen ervoor dat je heldere, toegankelijke documentatie krijgt, waarin de eigenschappen en functionaliteiten van je product op een begrijpelijke manier worden beschreven.

Deze gestructureerde aanpak is ook ideaal voor de productie van e-learningmodules. Wil je meer over weten over de mogelijkheden op dat gebied? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Wist je dat het beheren en optimaliseren van bestaande technische documentatie vaak verbazend kostenefficiënt is? Met een klein beetje inspanning zorg je ervoor dat beheer van documentatie veel eenvoudiger (en goedkoper!) wordt. We analyseren de documentatie en stoomlijnen deze: we zorgen voor korte, eenduidige formuleren, ontdubbelen teksten en maken waar mogelijk gebruik van illustraties. Het resultaat? Een efficiëntere tekst, eenvoudig beheer en snelle, betrouwbare en goedkopere vertalingen.

Wilkens c.s. en technisch schrijven

Heb je een kleine schrijfopdracht met een korte levertijd? Dan detacheren we graag onze technisch schrijvers bij je. Heb je een groter project op de planning staan? Dan stellen we samen een plan van aanpak op, compleet met duidelijke werkwijze en planning.

Deze aanpak past goed bij ons. We werken namelijk graag in goede relatie met onze klanten, waarbij we je organisatie, producten en processen willen leren kennen. Op die manier kunnen we het allerbeste aansluiten op je verwachtingen en leveren we het beste resultaat.

Contact

Klaar om aan je technische documentatie te beginnen? Of wil je je documentatie eens laten optimaliseren, zodat je daarna zonder zorgen verder kunt met het onderhouden? En is alles af, maar wil je het ook nog laten vertalen? Gaan we doen!

Laten we samen kijken naar wat we voor je kunnen betekenen. Neem contact met ons op, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!