Medisch vertaalbureau Wilkens c.s.

Medische vertalingen nodig? Medisch vertaalbureau Wilkens c.s. is gespecialiseerd in medische vertalingen op zowel humaan als veterinair gebied. Wij hebben daarom een afzonderlijke tak opgericht: Wilkens c.s. Medical Translations. Vertaalbureau Wilkens c.s. beschikt over een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde medische vertalers, waaronder artsen, farmacologen en medische wetenschappers.

medisch vertaalbureau vertalingen wilkens cs gentOnze opdrachtgevers zijn onder andere internationale farmaceutische ondernemingen, producenten van medische hulpmiddelen, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen, medische reclamebureaus en stichtingen.

Medische vertalingen volgens EMA-richtlijnen

Wij vertalen niet alleen SPC’s, ICF’s, onderzoeksprotocollen en bijsluiters maar ook medisch-technische teksten zoals handleidingen voor medische apparatuur, softwarehandleidingen en toepassingen. Daarnaast verzorgen wij medische vertalingen van marketing- en productteksten zoals catalogi, brochures, websites en patiëntendagboeken. Bovendien vertalen wij formulieren, competentielexicons en reglementen voor bijvoorbeeld de Human Resources-afdelingen van grote farmaceutische ondernemingen.

De kwaliteit van een medische vertaling wordt niet alleen bepaald door taalkundige aspecten maar ook door de juiste toepassing van de Europese (medische) voorschriften en richtlijnen voor terminologie en formuleringen.

Medisch vertaalbureau Wilkens c.s. volgt voor medische vertalingen de toelatingsprocedures van farmaceutische producten van het European Medicines Agency (EMA) en zorgt dat de vertalers zich bij medische vertalingen houden aan deze richtlijnen. Daarnaast zetten wij vertaaltools in zoals vertaalgeheugens en terminologiedatabases. Dit resulteert in een eenduidig en consistent terminologiegebruik.

Kwaliteitsbewaking

Medisch vertaalbureau Wilkens c.s. is ISO-gecertificeerd. De ISO 9001-certificering geldt voor alle interne en externe processen en geeft u de zekerheid dat onze kwaliteitsprocedures voldoen aan strenge eisen en altijd worden toegepast. De ISO 17100-certificering is specifiek voor de procedures en werkwijzen die worden toegepast bij het verrichten van vertaaldiensten. Dit betekent onder andere dat elke (medische) vertaling wordt gecontroleerd door een tweede vertaler of revisor, die een grondige kennis heeft van het betreffende vakgebied.

Bezoek voor meer informatie over medische vertalingen de website van ons medisch vertaalbureau: Wilkens c.s. Medical Translations.

Offerte aanvragen

Even kennismaken?

De voordelen van
vertaalbureau Wilkens

- Native speaker vertalers voor elke taal
- Een vaste contactpersoon
- Service op maat
- ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

Laten we kennismaken!