Stage bij Vertaalbureau Wilkens c.s.

Ik ben Milan Demaître, laatstejaarsstudent Business Translation & Interpreting aan HOGENT. Al negen weken loop ik stage bij vertaalbureau Wilkens c.s. Iedere dag weer kom ik met een glimlach naar kantoor.

Opleiding tot volwaardige werkkracht

Mijn stage ging van start met de e-learning voor accountmanagers. Hier leerde ik stapsgewijs hoe een accountmanager te werk gaat van cold call tot aflevering van de vertaling. Daarbij kreeg ik ook al te zien hoe de projectmanagers vertaalopdrachten in behandeling nemen, waardoor ik hen al snel kon bijstaan.

Aan de hand van talloze interactieve en kennisgerichte opdrachten leerde ik de werking van het bedrijf beter kennen. Ondertussen help ik vaak mee met vertaalopdrachten en neem ik er af en toe eentje volledig zelf op. Het geeft veel voldoening dat er me steeds meer toevertrouwd wordt. Ik vind het enorm fijn om banden te smeden met de klanten én de vertalers!

Bij een bedrijfsbezoek van de eerstejaarsstudenten van mijn studierichting kreeg ik de kans om een presentatie te geven over ons bedrijf. Het was plezant om mijn medestudenten een beeld te kunnen geven waar ze later mogelijk stage kunnen lopen of zelfs kunnen beginnen met werken.

Bachelorproef

Als kers op de taart van mijn stage en mijn opleiding schrijf ik ook een bachelorproef. Deze staat volledig in het teken van mijn stage bij Wilkens c.s. In overleg met company manager Ruben kwam ik tot deze onderzoeksvraag: “Wat is de impact van jargon en neologismen bij vertaalopdrachten?”

Om dit onderwerp te benaderen heb ik een literatuurstudie uitgevoerd en een enquête opgesteld. Ik wilde namelijk de tevredenheid van de klanten meten. Dankzij de grote hulp van mijn collega’s is gebleken dat de klanten ons sterk aanraden!

Toekomstzicht

Zoals er vaak wordt gezegd, komt aan elk goed verhaal een eind en dat is voor mij niet anders. Na mijn succesvolle stageperiode, ben ik van plan om nog een vervolg te breien aan mijn studieperiode. Ik vind het jammer dat ik Wilkens c.s. moet verlaten, want ik heb me hier enorm geamuseerd, en heb veel ervaringen en kennis opgedaan. De collega’s zijn één voor één geniaal! Ik wil hen graag nogmaals bedanken voor de constante hulp die ze me boden. En wie weet, misschien kom ik ze na mijn verdere studies toch nog vervoegen.

Heb je interesse om een educatieve en veelbewogen stage te lopen? Neem dan zeker contact op met vertaalbureau Wilkens c.s. via info@wilkens.be of 09 265 00 40.

Deel dit bericht, kies je platform!