Biotechnologie

De specialisten van Wilkens c.s. Medical Translations zijn op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen in biotechnologie en biofarmaceuticals.

Biotechnologie

De biotechnologie ontwikkelt zich aan een razendsnel tempo en is een relatief nieuwe en innovatieve sector in het gezondheidslandschap. Door biotechnologische processen toe te passen is het mogelijk om levende organismen, bv. planten, voor specifieke doeleinden aan te passen. Praktische toepassingen van biotechnologie zijn terug te vinden in de ecologie, landbouw- en voedingssector en in de geneeskunde, met de ontwikkeling van vaccins en nieuwe geneesmiddelen. Deze evolutie in de biotechnologie zorgt uiteraard voor een hoop papier- en vertaalwerk van documenten die het hele proces in kaart moeten brengen. Kwalitatieve vertalingen zijn hierbij cruciaal.

Biofarmaceuticals

Daar waar de klassieke farmaceutische industrie nieuwe geneesmiddelen en therapieën ontwikkelt vanuit de chemie, trachten biofarmaceutische bedrijven hetzelfde te doen maar dan met biologische bronnen, in het bijzonder de meeste elementaire biologische bron: de cel. De opmars van de biologicals voor de behandeling van inflammatoire aandoeningen zoals reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn hebben niet alleen gezorgd voor een optimale behandelingsmogelijkheid, maar ook voor een betere levenskwaliteit. Intussen zijn de eerste patenten voor de biologicals vervallen en banen de producenten van de generische vormen ervan, de biosimilars, zich een weg op deze competitieve markt.