Heeft u nu een goede tolk nodig? Hier kunt u direct een offerte aanvragen.

Voor elke situatie de juiste tolk

De tolkdienst van Wilkens c.s. in Gent is uw beste keuze als het gaat om het vertalen van gesproken tekst. Onze tolken hebben een uitmuntende taalbeheersing, zijn zeer nauwkeurig en voelen zich thuis in elke situatie. Wij verzorgen vanuit Gent bovendien alle logistieke aspecten voor u, zoals vervoer, apparatuur en en de verhuur van tolkapparatuur zoals tolkcabines.

Verschillende soorten tolken

Voordat u een tolk inhuurt, is het belangrijk om te bepalen in welke situatie de tolk moet werken.

Congres of conferentie (simultaantolk en fluistertolk)
Voor grootschalige bijeenkomsten met veel deelnemers die verschillende talen spreken, hebben wij tolken die zijn gespecialiseerd in gelijktijdige (simultane) mondelinge vertaling. Dit type tolk wordt ook wel simultaantolk genoemd. Zij zijn gewend om te werken met apparatuur en tolkcabines. De deelnemers van de bijeenkomst krijgen de vertaling van de spreker te horen via een koptelefoon. In deze situatie kunnen ook zogenaamde ‘fluistertolken’ worden ingezet; hierbij wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur.

Bij de notaris (notaristolk)
Tijdens een bijeenkomst met een notaris worden vaak stukken voorgelezen die zijn opgesteld in zeer formele juridische taal. Voor deze en vergelijkbare situaties heeft u een tolk nodig die goed op de hoogte is van de juridische terminologie in de brontaal en de doeltaal. Onze tolkdienst kan deze tolken leveren. Onze notaristolken hebben een juridische achtergrond en zijn beëdigd.

Vergaderingen en presentaties (consecutieftolk)
Bij kleinere bijeenkomsten als vergaderingen en presentaties ‘volgt’ de tolk de spreker. Dit type tolk wordt ook wel een consecutieftolk genoemd. De spreker en de tolk wisselen elkaar af. Wij maken voor deze situaties zo veel mogelijk gebruik van tolken die een gedegen kennis hebben van het vakgebied van de deelnemers aan de bijeenkomst.

Interviews en verhoren (beëdigde tolken)
Bij interviews en verhoren is de tolk het medium tussen de vragensteller en degene die de vragen beantwoordt. De tolk vertaalt de vraag voor de geïnterviewde, luistert naar het antwoord en vertaalt dit vervolgens weer voor de vragensteller. Voor officiële verhoren, zoals voor de politie en de Dienst Vreemdelingenzaken, heeft onze tolkdienst beëdigde tolken beschikbaar.

Tolken met kennis van zaken

U heeft het meeste profijt van een tolk die bekend is met uw vakgebied. Daarom zoekt onze tolkdienst altijd een tolk van wie het profiel zo goed mogelijk past bij uw specifieke situatie. Ons grote bestand van tolken geeft ons veel keus, waardoor wij u altijd de optimale tolk kunnen leveren.

Tolken in (bijna) alle taalcombinaties

Ons bestand bestaat uit tolken in vrijwel alle taalcombinaties, waaronder:

  • Nederlands – Frans
  • Frans – Nederlands
  • Nederlands – Spaans
  • Nederlands – Arabisch
  • Nederlands – Duits
  • Nederlands – Engels
  • Nederlands – Farsi
Offerte aanvragen

Even kennismaken?

De voordelen van
vertaalbureau Wilkens

- Ervaren tolken in elke taal
- Voor elke situatie
- Een vaste contactpersoon
- ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

Laten we kennismaken!