Wilt u uw softwareproduct internationaal op de markt zetten? Wilkens c.s. heeft veel ervaring met de vertaling van software (softwarelokalisatie). Het vertalen van software vraagt om een specifieke aanpak.

Consistentie in softwarelokalisatie

Het is erg belangrijk dat de vertaling van de gebruikersinterface volledig overeenstemt met de vertaling van de bijbehorende gebruikersdocumentatie. Als een knop in de interface bijvoorbeeld ‘Afsluiten’ heet, moet de bijbehorende helptekst niet over de knop ‘Stoppen’ gaan. Als een interface-element op meerdere plekken in uw applicatie terugkomt, moet het ook steeds weer dezelfde naam krijgen.

Wilkens c.s. maakt gebruik van de meest geavanceerde tools, zoals vertaalgeheugens en terminologiedatabases, om de consistentie van uw softwarelokalisatie te garanderen.

Snel en efficiënt

De helpteksten van een applicatie worden vaak geschreven in de eindfase van het ontwikkelingstraject. Toch is de releasedatum meestal onwrikbaar. Wilkens c.s. zorgt ervoor dat u de releasedatum haalt. Ook als er een grote hoeveelheid helpteksten in korte tijd moet worden vertaald. Wij kunnen eenvoudig meerdere vertalers tegelijkertijd laten werken aan uw teksten. Door de vertaalsoftware die wij gebruiken zien de vertalers elkaars vertalingen. Hierdoor ontstaan er geen inconsistenties in uw softwarelokalisatie.

Onze projectmanagers sturen de uitvoering van uw opdracht aan en bewaken de voortgang. Vóórdat wij de vertaalde software aan u terugleveren, wordt de vertaling gecontroleerd door vakkundige revisoren. Zij controleren de vertaling niet alleen op volledigheid en juistheid, maar controleren ook of de gebruikte terminologie in de helpteksten en de gebruikersinterface consistent is.

Kwaliteit

Wilkens c.s. gebruikt voor het vertalen van uw software gespecialiseerde softwarevertalers. Zij weten alles over softwarelokalisatie en hebben vaak al tientallen applicaties vertaald. Daarnaast is het goed om te weten dat Wilkens c.s. beschikt over zowel een ISO 9001 als ISO 17100-certificering. Dit betekent dat wij voldoen aan geldende, internationale normen voor (vertaal)kwaliteit. Dit houdt onder andere in dat iedere vertaling wordt gecontroleerd door een tweede vertaler. Oftewel: bij Wilkens c.s. kunt u er zeker van zijn dat uw softwarelokalisatie van topkwaliteit is.

Offerte aanvragen

Even kennismaken?

De voordelen van
vertaalbureau Wilkens

- Native speaker vertalers voor elke taal
- Een vaste contactpersoon
- Service op maat
- ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

Laten we kennismaken!