Hoe een meertalige website een schot in de roos voor Arenal was

Weet je nog onze blog over hoe de zusters trappistinnen uit Brecht de wereld veroverden met hun zelfgemaakte bierzeep? 

Dit deden ze met vertalingen van hun webshop, mogelijk gemaakt met de hulp van de subsidies van Flanders Investment & Trade (FIT). Deze blog bracht de bal aan het rollen en trok de aandacht van sportclubketen Arenal, die ons contacteerden om hen te helpen met de Engelse en Franse vertaling van hun website. In deze success case willen we dan ook graag deze samenwerking wat verder uitlichten.

Een speels sportparadijs

Arenal vormt een toonaangevende keten van sportclubs. Padel vormt de basissport van elke club, maar ze bieden ook tennis, padbol en andere sporten aan. Hiernaast baat Arenal ook trampolineparken uit. Ze ontwikkelden ook een slimme app waarmee sporters eenvoudig velden kunnen reserveren, en op de hoogte kunnen blijven van alle events in hun favoriete Arenal club. Bovendien kan je met deze app via een creditsysteem ook in al hun vestigingen spelen.

Met tien sportclubs in België en twee in Nederland willen ze mensen aan het sporten krijgen.  Hun slogan ‘Play with us’ belichaamt deze filosofie. En in onze multiculturele samenleving is er natuurlijk  geen betere manier om zo veel mogelijk mensen te bereiken dan je content in zo veel mogelijk talen aan te bieden!

Arenal blijft namelijk groeien en wil in de toekomst ook graag sportievelingen buiten het Nederlandstalige gebied bereiken.

Van thuismatch tot internationale klepper

Zo kwam Arenal bij Wilkens c.s. terecht. Het zaadje van onze samenwerking werd geplant toen Julie Vermeersch, communicatie- en marketing manager bij Arenal, onze blog las over de zusters trappistinnen. Ze was op dat moment net bezig met het opstellen van een dossier voor de vertaling van hun website naar het Frans en het Engels, en wilde hiervoor graag de FIT-subsidies inzetten. Na het ontvangen van een vrijblijvende offerte besloot Arenal om met ons in zee te gaan.

Het resultaat? Een meertalige website, waardoor Arenal nu ook sportfanaten over lands-en taalgrenzen heen kan bereiken. Dat Arenal in Vlaanderen aan een opmars bezig is, staat alvast buiten kijf. Sinds de start van onze samenwerking zijn er al nieuwe clubs in Lommel en Bree geopend en in het najaar hebben ze met Arenal Roeselare de derde club in West-Vlaanderen te pakken. Met hun meertalige website willen ze niet alleen Franstalig België en Belgische expats beter faciliteren, maar ook verdere uitbreiding naar het buitenland ondersteunen.

Jouw winnende aanpak

Ook op zoek naar een winnende aanpak voor jouw bedrijf? Wilkens c.s. helpt je graag verder met het vertalen van je website! Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op 09 265 00 40 of via info@wilkens.be.

Deel dit bericht, kies je platform!