Groter bereik en minder kosten voor Agfa

Lees hoe Agfa-Gevaert zowel haar marktaandeel in diverse landen als de kostenefficiëntie van vertalingen verhoogde. Wilkens c.s. verzorgde door middel van een gepersonaliseerd, gestroomlijnd proces de vertalingen, technisch en niet-technisch, voor deze grote multinational.

Over Agfa-Gevaert

Agfa is een Belgische multinational met hoofdkwartier in Mortsel. Het bedrijf telt drie businessgroepen: Agfa Graphics levert geïntegreerde drukvoorbereidingssystemen (ook bekend als prepress-systemen) en industriële inkjetsystemen. Agfa HealthCare biedt ziekenhuizen en zorgorganisaties medische beeldvorming- en informatiesystemen. Agfa Specialty Products ontwikkelt en produceert een brede waaier producten voor business-to-business klanten in specifieke industriële nichemarkten.

Waarom Wilkens c.s.?

De grote uitdaging voor Agfa was ervoor te zorgen dat bestaande productinformatie up-to-date bleef. Agfa zocht daarom een vertaalpartner die gespecialiseerd is in meerdere vakgebieden en daarnaast expertise heeft in desktop publishing (dtp) en technische documentatie.

Een geïntegreerde aanpak die werkt

Wegens de grote diversiteit en werkvolumes ontwierp Wilkens een aangepaste, voor Agfa gepersonaliseerde workflow. Daarnaast werden de volgende acties ondernomen:

  • Het creëren van een dedicated team bestaande uit een projectmanager, accountmanager en language engineer. De projectmanager stelde daarnaast een vast team van vertalers en revisoren samen. Op deze manier bleven de toon en consistentie van de vertalingen intact.
  • Om de verdere consistentie en de kwaliteit van de vertalingen te bevorderen, werden een terminologielijst en een vertaaldatabase ontworpen. Dit zorgde voor een verlaging van de kosten op langere termijn.

 

Vanwege de complexiteit en hoeveelheid vertaal- en schrijfwerk was een open en eerlijke communicatie van essentieel belang. Elk kwartaal werd daarom een statusmeeting georganiseerd door de teams van Wilkens c.s. en Agfa.

“Wilkens c.s. begrijpt onze positie in de internationale markt en speelt in op onze noden en vragen. Dit heeft tot gevolg dat de afnemers bij Agfa zeer tevreden zijn over de samenwerking en het serviceniveau van Wilkens c.s.. Bij hen primeert dienstverlening en kwaliteit. Daarom is Wilkens c.s. dan ook onze preferred supplier voor vertaalwerk.”
– Luc Lauwers, Agfa Purchasing

Het resultaat: tijd- en kostenbesparing door effectief beheer van documentatie en vertaalwerk

Wilkens c.s. kon de kostenefficiëntie voor Agfa verbeteren. Door het opmaken en bijhouden van terminologielijsten en vertaaldatabases kon een significante kostenbesparing worden gerealiseerd.

De time-to-market is mede door de aanpak van Wilkens c.s. merkbaar verkleind. Doordat Wilkens c.s. vanaf de ontwikkelingsfase betrokken is bij de planning van de resources zijn de benodigde vertalingen, ruim voordat Agfa hiermee naar haar lokale markt gaat, al afgerond.

Deel dit bericht, kies je platform!